| Estetska stomatologija | Implantologija |Branislava Nušića 5A
75000 Tuzla | BiH
+387 35 286 331

Bezmetalna keramika

Bezmetalne krunice se koriste u situacijama kad želimo da nadoknadimo jedan ili više nedostajućih zuba. Krunice su napravljene od fine keramike koja se nanosi posebnim rasporedom u slojevima kako bi se imitirali slojevi materijala koje posjeduje i sam prirodni zub. Na taj način nam je dozvoljeno da maksimalno individualiziramo boju zuba, propusnost svjetla, površinski reljef i teksture zuba. Ukoliko se sve ovo uzme u obzir u toku izrade finalni rezultat neće izostati. Dizajn krunica je moguće maksimalno prilagoditi potrebi i zahtjevima pacjenata bez obzira da li se radi o protrudiranim ili retrudiranim zubima koje je potrebno vratiti u zubni niz, zatvaranju dijastema ili je riječ o zubima koji su promijenili boju zbog liječenja.

 

Porcelanske krunice: situacija prije i nakon tretmana

 

Bezmetalne krunice imaju nekoliko prednosti u odnosu na konvencionalne metalkeramičke krunice, a one su:

  • Maksimalno prirodan izgled kod ovako nadoknađenih zuba
  • Poboljšana translucencija i transparencija ( ulazni index loma svjetlosti sličan je kao kod prirodnih zuba što doprinosi estetici zuba)
  • Izostanak crnog pobojanja okolne gingive, što je ponekad slučaj kod metalkeramike
  • Prirodan izgled pri izloženosti na fluorescentno svjetlo pri čemu se ne razlikuje bojom od susjednih zuba ( npr. kod osvjetljenja u disco prostorima, plesnim podijima)

Naše porcelanske krunice posjeduju ekskluzivnu 5 godišnju garanciju

Ukoliko ste zainteresovani za naš tretman izrade bezmetalnih krunica molimo vas da putem telefona ili emaila stupite u kontakt sa nama kako bi vam zakazali inicijalni termin. Na tom terminu ćemo pregledati i ocijeniti  stanje vaših zuba, uraditi potrebne snimke, saslušati vaše želje i očekivanja vezano za izgled konačnog rješenje i na kraju predložiti vam rješenje koje je izvodivo u vašoj situaciji.

Cijena ovog tretmana je 30 KM i ukoliko prihvatite predloženo rješenje novac koji ste platili za pregled će vam biti refundiran nakon izrade rada.

 

Kako vam se dopada webstranica?

 
Pozovite nas
Zakažite Termin
Prijavite se na novosti
Kako nas pronaći
 

Estetska stomatologija: Prikaz usluga
Novosti
Cijene i troškovi
Copyright © 2011 - 2015 Stomatološka ordinacija Novodent Tuzla | Sva prava pridržana